Pancake Καρότου1 λεπτά ανάγνωση

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (60 γρ.)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοτριμμένο καρότο (40 γρ.)
  • 1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας νερό  

Εκτέλεση:

  • Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το τζίντζερ μαζί σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ή με ένα σύρμα, μέχρι να ενωθούν όλα καλά και να διαλυθούν τυχόν σβώλοι αλευριού.
  • Προσθέστε το νερό, το τριμμένο καρότο, το γλυκαντικό και ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθεί. Το μείγμα θα είναι παχύρρευστο και σχεδόν “αφρώδες”, καθώς το μπέικιν πάουντερ αντιδρά.
  • Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ενώ αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5-6 λεπτά.
  • Χρησιμοποιήστε λίγο ηλιέλαιο στο τηγάνι, αν χρειάζεται, και στη συνέχεια ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα στο τηγάνι.
  • Μαγειρέψτε κάθε pancake μέχρι οι άκρες να φαίνονται στεγνές και σταθερές και να εμφανιστούν φυσαλίδες στο μείγμα, περίπου 4-5 λεπτά.
  • Αναποδογυρίστε τα pancakes και μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το μείγμα.
  • Σερβίρετε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, γιαούρτι, βούτυρο ξηρών καρπών, ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή τριμμένη καρύδα.