ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ειρήνη Κοντοπίδου

Κλινική διαιτολόγος MSc, PhDc

Απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Υπόψηφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΕ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η Κοντοπίδου Ειρήνη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθη στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 2005. Στα πλαίσια της πρακτική της άσκησης σε 4 δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, εκπαιδεύτηκε σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις, πάνω στις οποίες εκπόνησε και την πτυχιακή της διατριβή.

Το 2007 απέκτησε το  μάστερ της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παρακολουθώντας το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή».

Μετά το πέρας των σπουδών της εργάστηκε ως διαιτολόγος σε γνωστό κέντρο υγείας και ευεξίας της Θεσσαλονίκης και πλέον ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρεί νόμιμο διαιτολογικό γραφείο στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 232, στην περιοχή  της Τούμπας, στο δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Επίσης, κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του διαιτολόγου.

Πλέον, συνεχίζει την ακαδημαϊκή της πορεία ως υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα Μαιευτικής, με την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής με αντικείμενο την «Εγκυμοσύνη και τη μέτρηση βιομαρτύρων οξειδωτικού στρες».

Ακόμα,  είναι Ακαδημαϊκή υπεύθυνη (Programme Leader) του τομέα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί μέλος του ομίλου ΑΚΜΗ.

Ταυτόχρονα, παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες ως διαιτολόγος σε δημόσια Ι.Ε.Κ. στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στα Ι.Ε.Κ. του Ο.Α.Ε.Δ. Επιπλέον, έχει δουλέψει ως εκπαιδεύτρια- διαιτολόγος στις επαγγελματικές σχολές του Ο.Α.Ε.Δ. (2η ΕΠΑ.Σ Μαθητείας), στα Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ και στα κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε αντίστοιχα προγράμματα διατροφής.

Ακόμα, λαμβάνει μέρος στη σύσταση επιτροπών για θέματα εγκατάστασης και καλύτερης λειτουργίας μονάδων αδυνατίσματος και διαιτολογικών μονάδων της Διεύθυνσης Δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τακτικό μέλος, εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων στη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει παρουσιάσει μέρος από το ερευνητικό της έργο σε επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις και ανάρτηση poster. Αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη σε περιοδικά ποικίλης ύλης της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε επιστημονικές ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Τέλος, είναι εγγεγραμμένη ως μέλος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων και στη Διεπιστημονική Εταιρεία Διασφάλισης Υγιεινής (Δ.Ε.Δ.Υ.Τ.).

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

διαιτολογοσ

2008

ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

διαιτολογοσ

2010

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Program leader

2013

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΙΔΑΚΤΩΡ

2022