Food Allergy – Δυσπεψία1 λεπτά ανάγνωση

Ο όρος δυσπεψία περιγράφει την αίσθηση πόνου ή δυσφορίας που βιώνει ένα άτομο στην περιοχή της κοιλιάς. 🥴

➡️ Οι δυσπεψίες είναι ένα πρόβλημα που αφορά ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και πολλές φορές οφείλονται σε τροφικές ευαισθησίες και δυσανεξίες που πιθανόν να μην γνωρίζουμε καν ότι υπάρχουν!

➡️ Οι πιο κοινές τροφικές δυσανεξίες είναι αυτές στη Λακτόζη (που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά🥛) και στη Γλουτένη (που βρίσκεται στα προϊόντα σίτου 🌾)

➡️ Επίσης, δυσπεψία μπορεί να προκαλέσουν και τρόφιμα στα οποία υπάρχει ευαισθησία για αλλεργική αντίδραση όπως είναι το αυγό 🥚, η σόγια, οι ξηροί καρποί🥜, το ψάρι και το αγελαδινό γάλα.

➡️ Τόσο η δυσανεξία, όσο και η αλλεργία σε τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα, δυσαπορρόφηση θρεπτικών συστατικών, διάρροια και συνεπώς αφυδάτωση και ελλείψεις ηλεκτρολυτών.

Με το τεστ ευαισθησίας στα τρόφιμα που διενεργούμε στο γραφείο μας, σε συνεργασία με την @dnatherapeutics 🧬, ελέγχουμε εάν υπάρχει δυσανεξία ή αλλεργία ανάμεσα σε 57 τρόφιμα 🥖.

Με τον προσδιορισμό των τροφίμων που υπάρχει ευαισθησία, μέσω αυτού του τεστ, μπορώ να προσαρμόσω τη διατροφή σας 🥪, ώστε να έχετε ανακούφιση από τα συμπτώματα της δυσπεψίας και να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα της!

Εάν ταλαιπωρείστε από στομαχικές ή εντερικές ενοχλήσεις, κλείστε άμεσα το ραντεβού σας για να μάθετε αν πάσχετε από κάποια τροφική αλλεργία ή δυσανεξία και για ένα διατροφικό πλάνο προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.