Pancake Καρότου1 λεπτά ανάγνωση
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (60 γρ.)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοτριμμένο καρότο (40 γρ.)
- 1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το τζίντζερ μαζί σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ή με ένα σύρμα, μέχρι να ενωθούν όλα καλά και να διαλυθούν τυχόν σβώλοι αλευριού.
- Προσθέστε το νερό, το τριμμένο καρότο, το γλυκαντικό και ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθεί. Το μείγμα θα είναι παχύρρευστο και σχεδόν “αφρώδες”, καθώς το μπέικιν πάουντερ αντιδρά.
- Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ενώ αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5-6 λεπτά.
- Χρησιμοποιήστε λίγο ηλιέλαιο στο τηγάνι, αν χρειάζεται, και στη συνέχεια ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα στο τηγάνι.
- Μαγειρέψτε κάθε pancake μέχρι οι άκρες να φαίνονται στεγνές και σταθερές και να εμφανιστούν φυσαλίδες στο μείγμα, περίπου 4-5 λεπτά.
- Αναποδογυρίστε τα pancakes και μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το μείγμα.
- Σερβίρετε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, γιαούρτι, βούτυρο ξηρών καρπών, ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή τριμμένη καρύδα.