Διατροφή στις διακοπές1 λεπτά ανάγνωση

Στις διακοπές περνάμε πολλές ώρες στην παραλία 🏖 και γενικά εκτος σπιτιού/ξενοδοχείου και συνήθως η διατροφή μας είναι ακατάστατη.

Φυσικά και θα είμαστε πιο ξέγνοιαστοι, αλλά προκειμένου να διατηρήσουμε το βάρος μας και την καλή μας θρεπτική κατάσταση το κλειδί 🗝 είναι η οργάνωση!

1️⃣ Δεν παραλείπουμε το πρωινό. Είναι σημαντικό γιατί θα μας δώσει ενέργεια για τις δραστηριότητες της ημέρας 🏊‍♀️ και θα μας κρατήσει χορτάτους μέχρι το μεσημεριανό.

2️⃣ Δεν ξεχνάμε τα ενδιάμεσα σνακ. Παίρνουμε μαζί μας υγιεινά σνακ όπως φρούτα 🍒, ξηρούς καρπούς, ρυζογκοφρέτες, ξηρούς καρπούς, σπιτικές μπάρες, κουλούρι 🥯. Αποφύγουμε τυποποιημένα τρόφιμα (μπισκότα, κρουασάν) και χυμούς, που θα μας πεινάσουν γρήγορα.

3️⃣ Στην ταβέρνα/εστιατόριο 🍽 τηρούμε τον κανόνα του πιάτου: στο 1/2 πιάτο σαλάτα 🥗 ή ψητά λαχανικά, στο 1/4 την πηγή πρωτεΐνης (ψάρι-θαλασσινά, κοτόπουλο, κρέας) 🐟 και στο άλλο 1/4 την γαρνιτούρα ή το ψωμί.

4️⃣  Στο Beach bar μπορείτε να παραγγείλετε μια φρέσκια σαλάτα ή φρουτοσαλάτα🍍, γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς ή ένα απλό τοστ.

5️⃣ Αλκοόλ με μέτρο! Προτιμήστε να πιείτε 1 ποτήρι την ημέρα και ιδανικα ποτά χαμηλά σε αλκοόλ (μπύρα, κρασί) 🍺 ή mocktails. Αποφύγετε τα cocktails.
⚠️ Θυμηθείτε ότι το αλκοόλ είναι κενές θερμίδες (δεν προσφέρει θρεπτικά συστατικά) και μεταβολίζεται απευθείας στο ήπαρ.