steward masweneng krKJRRfLX00 unsplash scaled

Βρεφική και παιδική διατροφή1 λεπτά ανάγνωση

Η κλινική διαιτολόγος Κοντοπίδου Ειρήνη συμμετείχε στο 4ο Forum Υγείας που πραγματοποιήθηκε στις 24-25 Νοεμβρίου 2018, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Η κα Κοντοπίδου μίλησε για τη διατροφή στη βρεφική και παιδική ηλικία.

Το ΔΥΟ Forum (Διατροφή-Υγεία- Ομορφιά) είναι ένας μοναδικός, καθιερωμένος θεσμός Υγείας που φέρνει κοντά την επιστημονική κοινότητα, ομάδες ασθενών και ενδιαφερομένων, κοινό και εμπορικές επιχειρήσεις και θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στην πόλη μας. Το ΔΥΟ Forum στοχεύει στην υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγείας, διατροφής, ομορφιάς αλλά και ψυχολογίας/ευεξίας, από καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας, με απώτερο στόχο την πρόληψη αλλά και έγκαιρη διάγνωση.

Στην ομιλία της τόνισε τα οφέλη του θηλασμού για το βρέφος, τη σημαντικότητα του μητρικού γάλακτος καθώς και τον τρόπο εισαγωγής στερεών τροφών μετά τον 6ο μήνα. Αναφέρθηκε στις διατροφικές ανάγκες της νηπιακής ηλικίας σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, στο φαινόμενο της νεοφοβίας που αποτελεί την άρνηση των παιδιών να εισάγουν ή δοκιμάσουν νέα τρόφιμα και σε τρόπους αντιμετώπισής της. Επιπλέον, μίλησε για το ρόλο του πρωινού αλλά και του κολατσιού στην απόδοση των παιδιών στο σχολείο και έκανε προτάσεις σχετικά με υγιεινές επιλογές. Τέλος, σχολίασε το φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας, την αιτιολογία, τις συνέπειές αλλά και την πολύπλευρη αντιμετώπιση του από ειδικούς υγείας, την οικογένεια, το σχολείο αλλά και το ίδιο το παιδί. Κλείνοντας την ομιλία της αναφέρθηκε στα οφέλη της άσκησης από την παιδική ηλικία, στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και στην πρόληψη ασθενειών.

Παρακάτω παρατίθενται φωτογραφίες από την ομιλία.