Σούπα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος1 λεπτά ανάγνωση

Αν σκέφτεσαι τι να μαγειρέψεις αύριο, που θα είναι θρεπτικό, της εποχής και κατάλληλο για όλη την οικογένεια σου έχω τη λύση!

Ιδανική κρεατοσουπα για τόνωση του ανοσοποιητικού πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.
Μη το σκέφτεσαι, φτιάξε σούπα να φας!

Υλικά:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 350 γραμμάρια μοσχαρίσια φιλέτα χωρίς κόκαλα, χωρίς λίπος, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
  • 230 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κύβο βοδινού σε 400 ml νερό
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ 400 γραμμάρια
  • ¼ φλιτζανιού ξηρό κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, θυμάρι και βασιλικό
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου ή κολοκυθόσπορους θρυμματισμένους
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φασολάκια, κομμένα σε κομματάκια
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

1) Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και έπειτα προσθέστε το μοσχάρι.

2) Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις δύο μεριές. Αφαιρέστε το μοσχάρι από την κατσαρόλα.

3) Προσθέστε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα.

4) Μαγειρέψτε και ανακατέψτε 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα μανιτάρια.

5) Προσθέστε το ξύδι και ανακατέψτε για να απομακρύνετε τα κομμάτια που έχουν μείνει στον πάτο της κατσαρόλας.

6) Προσθέστε το ζωμό, τις ντομάτες κονκασέ και το κρασί (προαιρετικά), τα αποξηραμένα μπαχαρικά, τους σπόρους μάραθου/ηλιόσπορου και το πιπέρι. Αφήστε το ζωμό στη φωτιά, ώσπου να βράσει.

7) Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας, το λάχανο, τα φασολάκια, τα καρότα και την πιπεριά.

8) Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας, για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι τα λαχανικά και το μοσχάρι να μαλακώσουν.

9) Σερβίρετε.