Πώς διαβάζω σωστά τη διατροφική ετικέτα;1 λεπτά ανάγνωση

📝Η διατροφική ετικέτα απεικονίζει πληροφορίες για τα βασικά θρεπτικά συστατικά και τις θερμίδες που περιέχει το κάθε τρόφιμο. Διαβάζοντας σωστά τις ετικέτες επιλέγουμε για τη διατροφή μας προϊόντα καλύτερης ποιότητας.

📢Προσοχή στις κρυφές πηγές ζάχαρης και αλατιού‼️

Πολλά προϊόντα περιέχουν ζάχαρη αλλά με διαφορετική ονομασία όπως πχ. μελάσα, γλυκόζη, φρουκτόζη, μαλτιτόλη, ασπαρτάμη, ιμβερτοσάκχαρο, μερικώς υδρολυμένο άμυλο, δεξτρόζη και μαλτόζη.
✅Επιλέγουμε τα τρόφιμα εκείνα που περιέχουν λιγότερο από 0,1 γραμμάρια (100 mg) νάτριο ή 0,3 γραμμάρια (300 mg) αλάτι ανά 100 γραμμάρια τροφίμου.

❌Αποφεύγουμε τρόφιμα που περιέχουν κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα σε μεγάλες ποσότητες. Επιλέγουμε τρόφιμα που περιέχουν λιγότερο από 5 γραμμάρια σακχάρων και κορεσμένου λίπους ανά 100 γραμμάρια.

⚠️Φυσικά είναι πολύ σημαντικό να αναγράφονται και τα αλλεργιογόνα συστατικά, ώστε να προφυλάσσονται οι καταναλωτές που έχουν ευαισθησία.