Γέμιση για τη γαλοπούλα1 λεπτά ανάγνωση

Η ψητή γαλοπούλα 🦃 αποτελεί τον πρωταγωνιστή στο τραπέζι των Χριστουγέννων.

Σε αυτό το post σας δίνω ιδέα για τη γέμιση της γαλοπούλας που να είναι γευστική και φυσικά υγιεινή!

Υλικά για τη γέμιση:
✔️ Τα συκωτάκια της γαλοπούλας
✔️ 1 μικρή συσκευασία ψωμί του τοστ ολικής χωρίς την κόρα κομμένο σε κύβους
✔️ 400 g. σέλινο ψιλοκομμένο
✔️ 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
✔️ 1/2 φλ. σταφίδες αποξηραμένες
✔️ 1/2 φλ. καρύδια
✔️ 2 κ.σ. ελαιόλαδο
✔️ 1/2 φλ. νερό
✔️ 1 φλ. κρασί

Εκτέλεση:
❇️ Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα συκωτάκια με το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
❇️ Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλινο.
❇️ Μόλις μαραθούν, σβήνουμε με κρασί.
❇️ Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και μετά το νερό και βράζουμε για 5′.
❇️ Τέλος, προσθέτουμε το ψωμί σε κύβους, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε την γαλοπούλα μας εσωτερικά και εξωτερικά με λίγη μαργαρίνη, γεμίζουμε και ψήνουμε στους 220° για 45′. Μετά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160° και ψήνουμε συνολικά για 3 ώρες.

Το ελαιόλαδο και τα καρύδια μας προσφέρουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και πολυακόρεστα ω-3. Το σέλινο και οι σταφίδες είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.

Καλά Χριστούγεννα!🎄