IMG e02f539bb1fb0b04628a05b65632731f V

Τα οφέλη της χριστουγεννιάτικης νηστείας1 λεπτά ανάγνωση

🔎Η νηστεία των Χριστουγέννων ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου και λήγει στις 24 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της η διατροφή πρέπει να είναι χορτοφαγική, όχι όμως vegan, δηλαδή αυστηρά χορτοφαγική.🥦
Αναλυτικότερα, επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού από τα ζωικά προϊόντα έως και τις 17/12, εκτός από Τετάρτη και Παρασκευή.
Δηλαδή έχουμε μια διατροφή pesco-vegeterian.🐟

👉🏻Εκτός από ένα θρησκευτικό έθιμο, η Χριστουγεννιάτικη νηστεία είναι μια ευκαιρία για να αποκομίσουμε για ένα διάστημα τα οφέλη της χορτοφαγίας, ενόψει και των εορταστικών τραπεζιών στα οποία μονοπωλούν τα ζωικά τρόφιμα!

✅ Είναι μια ευκαιρία για απώλεια περιττών κιλών, αφού η σωστά εφαρμοσμένη χορτοφαγική διατροφή έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην μείωση του βάρους.

✅ Άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή φαίνεται να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων και μεταβολικού συνδρόμου, καθώς υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση κορεσμένων (ζωικών) λιπαρών και χοληστερόλης.

✅ Έχουν παρατηρηθεί χαμηλότερα ποσοστά Σακχαρώδη Διαβήτη, νεφρολιθίασης αλλά και διαφόρων μορφών καρκίνου σε χορτοφάγους.

✅ Η μεγάλη κατανάλωση φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών από φρούτα και λαχανικά, συμβάλλει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και στην πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου.

✅ Τέλος, τα ω-3 λιπαρά οξέα από την κατανάλωση ψαριών έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συμβάλλουν στην καλή εγκεφαλική και καρδιακή λειτουργία!