bruce mars gJtDg6WfMlQ unsplash

Εφηβεία και άθληση1 λεπτά ανάγνωση

Το Σωματείο Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης διοργανώσε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα τελετών του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 4, επιστημονική ημερίδα με θέμα «Εφηβεία και άθληση».

Στόχος της ημερίδας ήταν να αναδείξει τους προβληματισμούς και την σκοπιμότητα της συμμετοχής των εφήβων στον αθλητισμό σε μια φάση της ζωής τους κατά την οποία οι έφηβοι χρειάζονται μηχανισμούς προστασίας και δραστηριότητες που τους κρατούν μακριά από επικίνδυνες ατραπούς. Η κα Κοντοπίδου Ειρήνη μέσα από την ομιλία της αναφέρθηκε στις διατροφικές ανάγκες των εφήβων και στο γιατί  οι έφηβοι θα πρέπει να αθλούνται και πόσο. Ακόμη, έδωσε οδηγίες σε αθλούμενους έφηβους όσον αφορά την ενέργεια, τα μακροθρεπτικά και τα μικροθρεπτικά συστατικά και την ενυδάτωση. Επίσης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λήψης πρωτεϊνικών ή άλλων παραφαρμακευτικών σκευασμάτων καθώς και στην κατανάλωση ενεργειακών ποτών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε προσπάθεια έτσι ώστε μέσα από στοχευμένες παρουσιάσεις να καλυφθεί ένα υπαρκτό κενό στο πεδίο των σημερινών ψυχοσωματικών αναγκών για άθληση, επιχειρήθηκε μια ιστορική αναδρομή του παιδιού και έγινε ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών.

Παρακάτω παρατίθενται φωτογραφίες από την ημερίδα: