Ιδέες για Σνακ στην παραλία1 λεπτά ανάγνωση

Όταν είμαστε στην παραλία ⛱ συνήθως περνάμε αρκετές ώρες.
Και μέχρι την ώρα που θα φάμε το μεσημεριανό στην ταβέρνα ή στο κατάλυμα καλό είναι να καταναλώσουμε κάτι, καθώς με τα ενδιάμεσα γεύματα θα κρατήσουμε σε εγρήγορση τον μεταβολισμό μας και σίγουρα θα πεινάσουμε 🤤.

Τι μπορούμε όμως να φάμε στην παραλία εμείς και τα παιδιά μας, που να είναι και υγιεινό και να μας κρατήσει χορτάτους; 🤔

👉Σνακ έτοιμα από το σπίτι:

✅ Φρούτα και Λαχανικά (σε sticks) εποχής όπως ροδάκινα, κεράσια 🍒, πεπόνι, καρπούζι, καρότο, ντοματινια, αγγουράκι 🥒, που μας κρατούν ενυδατωμένους.

✅ Συνδυάζουμε τα φρούτα με λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς 🥜 και τα λαχανικά με λίγο τυρί/κασέρι λίγων λιπαρών 🧀 η αυγό για μεγαλύτερο κορεσμό και ώστε να προσλάβουμε τις πρωτεΐνες που χρειαζόμαστε μέσα στην ημέρα.

✅ Μπαγκέτες, σάντουιτς ή τόστ με ψωμί ολικής άλεσης η πολύσπορο, αυγό/γαλοπούλα/κασέρι χαμηλών λιπαρών και λαχανικά της αρεσκείας μας 🥪.

✅ Μπάρες δημητριακών (χαμηλές σε ζάχαρη) με αποξηραμένα φρούτα π.χ. cranberries ή ξηρούς καρπούς και κρακερς ή ρυζογκοφρέτες (κυκλοφορούν στο εμπόριο και με επικάλυψη σοκολάτας και σε διάφορες γεύσεις).

👉Σνακ από το Beach bar:

✅ Εάν δεν έχετε μαζί σας ψυγειάκι μπορείτε να παραγγείλετε μια φρουτοσαλάτα ή γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς. Αποτελούν έξτρα δροσιστικά σνακ.

✅ Χορταστική επιλογή αποτελεί και μια σαλάτα που μπορεί να είναι είτε με ντάκο 🥗, είτε σαλάτα ζυμαρικών η ακόμα και Ceasars απλώς ζητήστε να αφαιρέσουν το μπέικον και να σας βάλουν λιγότερη σως για να μειώσετε όσο το δυνατόν τα λιπαρά.

✅ Και φυσικά μια λαχταριστή επιλογή είναι και το παγωτό 🍦, αρκεί να προσέξουμε να μην ξεφύγουμε στις θερμίδες και στα λιπαρά. Οπότε προτιμήστε το σε ξυλάκι ή κυπελάκι σε απλές γεύσεις όπως βανίλια, σοκολάτα ή με φρούτα ή και παγωτό σορμπέ (γρανίτα) και αποφύγετε το παγωτό πύραυλο.