Θρεπτικά Σνακ για το σχολείο2 λεπτά ανάγνωση

Το κουδούνι του σχολείου σε λίγες μέρες χτυπάει! 🔔

Και οι γονείς αναρωτιούνται τι σνακ να ετοιμάσουν για τα παιδιά.👩‍👦
Αν ψάχνετε και εσείς έξυπνα και θρεπτικά σνακ για να δίνετε στα παιδιά σας, τότε βρίσκεστε στο σωστό post!

👉🏻 Αυτό που χρειάζονται τα παιδιά στο σχολείο για τις δραστηριότητες τους, είτε είναι το παιχνίδι, είτε η γυμναστική, είτε το μάθημα 👨‍🏫 είναι η ενέργεια!
Και η πιο άμεση πηγή ενέργειας είναι οι υδατάνθρακες 🥯.
Επιπλέον, τα παιδιά χρειάζονται πρωτεΐνες για να αναπτυχθούν και να παραμένουν χορτάτα μέχρι να γυρίσουν σπίτι και φυσικά βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Ας δούμε με τι σνακ θα πετύχουμε τα παραπάνω:

✅️ Κουλούρι Θεσσαλονίκης 🥯 το οποίο μπορεί να συνοδεύεται από ένα αυγό βραστό 🥚ή μπορεί να είναι ανοιγμένο και να βάλετε μέσα κασέρι η ανθότυρο ή τυρί κρέμα.
Μπορεί επίσης, να αντικατασταθεί με ένα κρύο σάντουιτς από ψωμάκι ολικής ή σικάλεως και να προσθέσετε επιπλέον μαρούλι ή ντομάτα 🍅.

✅️ Στικς λαχανικών π.χ. αγγουράκι, καρότο μαζί με κάποια πηγή πρωτεΐνης όπως αυγό, κασέρι ή ανθότυρο 🧀 και κριτσίνια.

✅️ Φρούτα με ξηρούς καρπούς (π.χ. μήλο με καρύδια) ή ακόμα, μπορείτε να κόψετε τα φρούτα σε φέτες να τα αλείψετε με βούτυρο ξηρού καρπού ή ταχίνι και να τα κάνετε “σαντουιτσάκια”.

✅ Smoothies με φρούτα και λαχανικά (π.χ. μήλο, μπανάνα, καρότο)🍌και γάλα ή γιαούρτι. Προτιμήστε να είναι σπιτικά χτυπημένα στο multi/blender. Επίσης, μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή άλλειμα ξηρού καρπού 🥜.

Tip: όσα περισσότερα χρώματα στα φρούτα και στα λαχανικά τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά!

✅️ Ρυζογκοφρέτες απλές ή με γεύσεις ή μπισκότα 🍪 ολικής, βρώμης ή πτι-μπέρ ολικής άλεσης, για τις μέρες που δεν προλαβαίνετε να ετοιμάσετε κάτι στο σπίτι.

⚠️ Για να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά ένας τρόπος είναι να μπαίνουν μαζί σας στην κουζίνα και να συμμετέχουν στην προετοιμασία του φαγητού 👩‍🍳.