Η θρεπτική αξία των σύκων1 λεπτά ανάγνωση

Τα σύκα έχουν την τιμητική τους τον Αύγουστο! ☀️

Συνήθως καταναλώνονται αποξηραμένα, ώστε να είναι διαθέσιμα όλο τον χρόνο. Αλλά αυτήν την εποχή τα βρίσκουμε και φρέσκα και η θρεπτική τους αξία είναι ακόμα πιο υψηλή 👌.

✅️ Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, από την μεγαλύτερη ανάμεσα στα φρούτα (2,9 g./100 g.) Έτσι, είναι σύμμαχος στη δυσκοιλιότητα 💩, αλλά και στη μείωση της χοληστερόλης.

✅️ Είναι εξαιρετική πηγή Καλίου (232 mg) και δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου Νάτριο. Συνεπώς, είναι η κατάλληλη τροφή για την μείωση της υπέρτασης και της καλής καρδιακής 🫀 και νεφρικής λειτουργίας.

✅️ Είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες. Ένα μέτριο σύκο έχει μόλις 37 θερμίδες! Οπότε είναι ιδανικά και για περίοδο δίαιτας.

✅️ Ανάμεσα σε άλλα φρούτα έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση σε ασβέστιο. Το σημαντικότερο μέταλλο για την υγεία τον οστών 🦴. Μάλιστα, 1 κούπα σύκα ισοδυναμεί σε ασβέστιο με 1/2 κούπα γάλα 🥛. Είναι η ιδανική επιλογή ως πηγή ασβεστίου για τους vegan 🌱.

✅️ Περιέχουν πρεβιοτικά, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη των προβιοτικών, των προϋπάρχοντων καλών βακτηρίων 🦠 που ζουν στο έντερο και προωθούν την υγεία του πεπτικού και του ανοσοποιητικού.

✅️ Τέλος, είναι πηγή αντιοξειδωτικών (βενζαλδεΰδη, κουμαρίνες, πολυφαινόλες), ουσίες που έχει βρεθεί ότι συμβάλλουν στην καταπολέμηση των αδενωμάτων, στη θεραπεία παθήσεων του προστάτη, αλλά και στην υγεία του καρδιαγγειακού.

⚠️ Επιλέξτε τα σύκα σύμφωνα με το άρωμα. Αν η μυρωδιά τους ειναι αρκετά ξινή αυτό σημαίνει ότι έχουν παραωριμάσει.