εικόνα Viber 2022 06 12 11 15 00 450

Η γαλοπούλα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και η διατροφική της αξία1 λεπτά ανάγνωση

Η γαλοπούλα αποτελεί ένα εορταστικό πιάτο για τους Έλληνες στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι 🦃

🔎Ποια είναι όμως η διατροφική της αξία; Μήπως θα έπρεπε να την καταναλώνουμε παραπάνω από μια φορά το χρόνο; 🤔

Η γαλοπούλα είναι ένα τρόφιμο που προσφέρει πληθώρα θρεπτικών συστατικών και έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία! 🩺

✔ Η πρωτεΐνη του κρέατος της είναι υψηλής βιολογικής αξίας. Αυτού του είδους οι πρωτεΐνες σημαίνει ότι διαθέτουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και είναι σημαντικές για τον οργανισμό, καθώς αποτελούν δομικό συστατικό των μυών, των οργάνων και των συνδετικών ιστών μας.

✔ Είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως Β2 και Β12 που συμβάλλουν στην υγεία του νευρικού συστήματος, στην παραγωγή ενέργειας και στην αιμοποίηση και νιασίνης (Β3) που είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος.

✔ Είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ο φώσφορος που είναι σημαντικός για την υγεία των οστών, των νεφρών και των ματιών και ο σίδηρος που είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου.

Θρεπτική αξία ανά 100 γρ. (Χωρίς την πέτσα) :
🔸️Θερμίδες: 159
🔸️Πρωτεΐνη: 29,1 γρ.
🔸️Λιπαρά: 3,8 γρ.
🔸️Ασβέστιο: 13 mg
🔸️Σίδηρος: 1,1 mg
🔸️Φώσφορος: 222 mg
🔸️Μαγνήσιο: 29 mg
🔸️Κάλιο: 239 mg
🔸️Βιταμίνη Β12: 1 μg
🔸️Βιταμίνη Α: 14 IU

Καλά Χριστούγεννα, υγεία και μόνο χαρές! 🌲