element5 digital OyCl7Y4y0Bk unsplash

Επιστροφή στο σχολείο και διατροφή1 λεπτά ανάγνωση

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 η κλινική διαιτολόγος Ειρήνη Κοντοπίδου παραβρέθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Focus Family», καλεσμένη της Ελισάβετ Σταυριανίδου, στο στούντιο του FOCUS FM 103,6.

Η εκπομπή ασχολήθηκε με την προετοιμασία των παιδιών μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων για την ομαλή επανένταξή τους στους ρυθμούς τους σχολείου και απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούν τους γονείς έδωσε επίσης η κα Λιάνα Τριανταφυλλίδου, παιδαγωγός σε παιδικό σταθμό του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η κα Κοντοπίδου Ειρήνη αναφέρθηκε στην ανάγκη των παιδιών να προσαρμοστούν και διατροφικά μετά την περίοδο των εορτών, κατά την οποία υπήρξε αυξημένη κατανάλωση σε γλυκίσματα και λιπαρά. Τόνισε ότι θα πρέπει να ξαναθυμηθούν το πρωινό γεύμα και τι πρέπει να περιλαμβάνει αυτό, να πίνουν αρκετό νερό, να μειώσουν την πρόσληψη γλυκών ή να τα αντικαταστήσουν με γλυκίσματα που περιέχουν μέλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Να υιοθετήσουν και πάλι μια ισορροπημένη διατροφή, με ποικιλία τροφίμων από όλες τις ομάδες. Να τρώνε πολλά και μικρά γεύματα, τα οποία θα τους ανεφοδιάζουν με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θα τους δίνει ενέργεια και δύναμη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία του κολατσιού και τι μπορούν να έχουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο, ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες τους. Τέλος, δόθηκαν χρήσιμες διατροφικές οδηγίες για το διαιτολόγιο της ημέρας αλλά και για τη δημιουργία υγιεινών σνακ και γλυκισμάτων.

Περισσότερα και πιο αναλυτικά μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω απόσπασμα από το ‘19.40’ εδώ:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/304087964″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”300″ height=”270″ iframe=”true” /]