i diatrofiki axia tou kastanou

Διατροφική αξία του κάστανου1 λεπτά ανάγνωση

Το κάστανο ανήκει στους ξηρούς καρπούς.

🌰Η διαφορά του με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, είναι ότι έχει 52% νερό, 7,2% λίπος, αλλά και περισσότερους υδατάνθρακες.
🌰 Εξαιτίας των υδατανθράκων του, μπορούμε να το κατατάξουμε και στις αμυλούχες τροφές με ενισχυμένη όμως ποσότητα μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
🌰Έχει υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο καθώς 2-3 κάστανα αποδίδουν περίπου 100kcal, οπότε τα 100 γρ. μας δίνουν 224 kcal.

➡️Για αυτόν το λόγο θα πρέπει η κατανάλωσή τους να γίνεται με μέτρο.

Ευεργετικές Ιδιότητες:
👉έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
👉είναι πλούσια σε βιταμίνη C
👉είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στη δυσκοιλιότητα
👉περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
👉 περιέχουν πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς
👉δεν περιέχουν γλουτένη

❗Θα πρέπει να αποφεύγονται από όσους έχουν πέτρες στα νεφρά, διότι τα κάστανα περιέχουν οξαλικά οξέα.

Σημειώστε ότι:

📌Τα βραστά κάστανα πέπτονται ευκολότερα από τα ψητά.
📌Λόγω της περιέκτικότητάς τους σε νερό είναι πιο ευαίσθητα και δε μπορούν να διατηρηθούν για καιρό, οπότε μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.