Διατροφή μετά τις διακοπές2 λεπτά ανάγνωση

Οι καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους τελειωσαν 🏖 και σιγά-σιγά επιστρέφουμε στους ρυθμούς τις καθημερινότητας.

Ερωτήματα όπως “πώς θα χάσω τα κιλά των διακοπών” ή “πώς θα ξαναμπώ σε φόρμα” συνήθως μας απασχολούν έντονα αυτήν την περίοδο. Ποια είναι η λύση; 🤔

👉🏻 Η γενική σύσταση είναι η επιστροφή σε μια διατροφή παρόμοια με αυτή πριν των διακοπών, η οποία περιλαμβάνει σπιτικό φαγητό 🥘, λιγότερο αλκοόλ και κατανάλωση βραδινού νωρίτερα από ότι συνηθίζεται στις διακοπές (περίπου 2 ώρες πριν από τον ύπνο) 🕘.

👉🏻 Ειδικότερα όμως, μπορούμε να ακολουθήσουμε τα εξής tips τα οποία θα μας βοηθήσουν να ενταχθούμε σταδιακά σε ένα πρόγραμμα διατροφής, να μας προετοιμάσουν ψυχολογικά για την αλλαγή και να κάνουν το στόχο μας πιο εφικτό!

1️⃣ Γεμίστε το ψυγείο σας με υγιεινά τρόφιμα που ταιριάζουν στη διατροφή σας και τα γούστα σας. Εστιαστε στην αγορά φρούτων και λαχανικών!🥗🍉

2️⃣ Οργανώστε τα γεύματα της εβδομάδας. Έτσι, θα αποφύγετε και το φαγητό απ έξω.

3️⃣ Προσθέστε σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητα σας 🚴‍♂️. Αν αυτό σας φαίνεται βουνό 🏔 ξεκινήστε με μια δραστηριότητα της αρεσκείας σας 3 φορές την εβδομάδα για 30′. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα σας ευχαριστεί όπως χορός, yoga 🧘‍♀️, περπάτημα και δεν είναι απαραίτητο να εγγραφείτε στο γυμναστήριο αν αυτό δεν σας ευχαριστεί.

4️⃣ Μην ξεχνάτε την κατανάλωση νερού! 💧
Τα περισσότερα γραμμάρια από αυτά που πήρατε στις διακοπές ενδέχεται να είναι κατακρατήσεις υγρών, λόγω της μεγαλύτερης κατανάλωσης αλκοόλ, αλατιού και υδατανθράκων 🍔.

5️⃣ Αποφύγετε τις στερητικές και express δίαιτες. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να σας στερήσουν θρεπτικά συστατικά, να “ριξουν” τον μεταβολισμό σας και πιθανόν να ξαναπάρετε πίσω το χαμένο βάρος. ⚖️

⚠️ Θυμηθείτε ότι η υγιεινή διατροφή είναι τρόπος ζωής και πρέπει να ταιριάζει στην καθημερινότητα του καθενός. Για αυτό επισκεφτείτε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο, για την κατάρτιση ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής.