Κλινικός Διαιτολόγος στη Θεσσαλονίκη

Κοντοπίδου Ειρήνη, Κλινικός Διαιτολόγος, M.Sc.

kontopidou-eirini

ΤΗΛ: 2310929494 – Email: info@adunatizw.gr

——————————————————————————-

Η Κοντοπίδου Ειρήνη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθη στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 2005. Στα πλαίσια της πρακτική της άσκησης  σε 4 δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, εκπαιδεύτηκε σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις, πάνω στις οποίες εκπόνησε και την πτυχιακή της διατριβή.

Το 2007 απέκτησε το  μάστερ της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παρακολουθώντας το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή».

Μετά το πέρας των σπουδών της εργάστηκε ως διαιτολόγος σε γνωστό κέντρο υγείας και ευεξίας της Θεσσαλονίκης και πλέον ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρεί νόμιμο διαιτολογικό γραφείο στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 232, στην περιοχή  της Τούμπας, στο δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Επίσης, κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του διαιτολόγου.

Ακόμα,  είναι Ακαδημαϊκή υπεύθυνη (Programme Leader) του νεοσύστατου τομέα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί μέλος του ομίλου ΑΚΜΗ.

Ταυτόχρονα, παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες ως διαιτολόγος σε δημόσια Ι.Ε.Κ. στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στα Ι.Ε.Κ. του Ο.Α.Ε.Δ. Επιπλέον, έχει δουλέψει ως εκπαιδεύτρια- διαιτολόγος στις επαγγελματικές σχολές του Ο.Α.Ε.Δ. (2η ΕΠΑ.Σ Μαθητείας), στα Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ και στα κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε αντίστοιχα προγράματα διατροφής.

Εδώ και χρόνια, συνεργάζεται με κορυφαίο κέντρο αισθητικής και διαιτολογίας στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής (www.gazepi.gr).

Ακόμα, λαμβάνει μέρος στη σύσταση επιτροπών για θέματα εγκατάστασης και καλύτερης λειτουργίας μονάδων αδυνατίσματος και διαιτολογικών μονάδων της Διεύθυνσης Δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τακτικό μέλος, εκπροσωπώντας τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει παρουσιάσει μέρος από το ερευνητικό της έργο σε επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις και ανάρτηση poster. Αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη σε περιοδικά ποικίλης ύλης της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, καθώς και σε επιστημονικές ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Τέλος, είναι εγγεγραμμένη ως μέλος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων και στη Διεπιστημονική Εταιρεία Διασφάλισης Υγιεινής (Δ.Ε.Δ.Υ.Τ.).

Για να δείτε το αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα πατήστε εδώ.