Βουβαλίσιο VS Μοσχαρίσιο κρέας1 λεπτά ανάγνωση

Το βουβαλίσιο κρέας έχει εισέλθει για τα καλά στην αγορά των markets και η προτίμηση του στο αγοραστικό κοινό όλο και αυξάνεται.
Δεν είναι μόδα! Είναι η υψηλή θρεπτική του αξία που το κάνει μοναδικό! 🥩

Γιατί όμως να προτιμήσουμε το βουβαλίσιο, αντί για το μοσχαρίσιο κρέας; 🤔

✳ Έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε σιδήρο (2,12 mg έναντι του μοσχαρίσιου με 1,86 mg ανά 100 g.), καλύπτοντας με μια μερίδα (120 g.) το 22% των ημερησίων αναγκών ενός ενήλικα!

✳ Είναι χαμηλότερο σε λιπαρά με μόλις 1,8% εκ των οποίων κορεσμένα μόνο 0,6 g., ενώ το μοσχαρίσιο έχει 16,8% λιπαρά με 6 g. κορεσμένα, άρα είναι κατάλληλο για τη διατροφή των αθλητών, αλλά και για όσους έχουν υπερλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, LDL).

✳ Είναι εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες (131 kcals, ενώ το μοσχαρίσιο 250 kcals ανά 100 g.), κάνοντας το ιδανική επιλογή για δίαιτα απώλειας βάρους.

✳ Τα βουβάλια εκτρέφονται αποκλειστικά με χορτάρι, που καθιστά το κρέας τους μαλακό. Επιπλέον, αποτελεί ένα κρέας σχετικά “καθαρό” από ορμόνες και εντατικούς παράγοντες πάχυνσης.