Πανελλήνιες εξετάσεις και διατροφή Κοντοπίδου 1

Η Ειρήνη Κοντοπίδου στη ραδιοφωνική εκπομπή Focus Family1 λεπτά ανάγνωση

Την Πέμπτη 5 Μαΐου η κλινική διαιτολόγος Ειρήνη Κοντοπίδου παραβρέθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή “Focus Family”, καλεσμένη της Ελισάβετ Σταυριανίδου, στο στούντιο του FOCUS FM 103,6.

Η εκπομπή ασχολήθηκε με την προετοιμασία των πανελλήνιων εξετάσεων και απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούν τόσο τους γονείς όσο και τους μαθητές έδωσαν επίσης ο κος Κώστας Αμπατζίδης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος και η κα Δέσποινα Δριβάκου, ψυχολόγος – οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια.

focus κοντοπίδου

Η κα Κοντοπίδου Ειρήνη αναφέρθηκε στην ανάγκη των μαθητών σε αυτή τη στρεσσογόνο περίοδο της ζωής τους να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη διατροφή, με ποικιλία τροφίμων από όλες τις ομάδες. Να τρώνε πολλά και μικρά γεύματα, τα οποία θα τους ανεφοδιάζουν με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θα τους δίνει ενέργεια και δύναμη. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία του πρωινού γεύματος και στο τι θα πρέπει να περιλαμβάνει αυτό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θρεπτικά συστατικά, που βοηθούν την εγκεφαλική λειτουργία, σε επίπεδο μνήμης, συγκέντρωσης και εγρήγορσης, όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, η σωστή ενυδάτωση και η αποφυγή μεγάλων ποσοτήτων καφεΐνης. Τέλος, δόθηκαν χρήσιμες διατροφικές οδηγίες για το διαιτολόγιο της ημέρας πριν την έναρξη των εξετάσεων.

 

Περισσότερα και πιο αναλυτικά μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω απόσπασμα από το 21΄-25:28΄ εδώ: