i yunmai 5jctAMjz21A unsplash

Η Ειρήνη Κοντοπίδου για την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας1 λεπτά ανάγνωση

Στις 24 Οκτωβρίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία όλης της χώρας από επιστήμονες διαιτολόγους-διατροφολόγους με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε σχετικό εκπαιδευτικό υλικό με επιστημονική ευθύνη του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Η Κλινικός διαιτολόγος Ειρήνη Κοντοπίδου βρέθηκε στο γυμνάσιο της Αρέθουσας του Δήμου Βόλβης, όπου ενημέρωσε τους μαθητές του σχολείου για τις ομάδες τροφίμων, τη μεσογειακή διατροφή και τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας για την επίτευξη ενός υγιούς και ισορροπημένου οργανισμού.

Ένας πλούσιος μπουφές με υγιεινά τρόφιμα έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές/τριές μας να συνδυάσουν νέες γεύσεις που προστατεύουν την υγεία αλλά και διατηρούν τη σιλουέτα. Όλη η παραπάνω πρωτοβουλία οργανώθηκε από την καθηγήτρια κα Χατζηανδρέου Ολυμπία, η οποία δούλεψε μεγάλο διάστημα για την προετοιμασία και για την υλοποίηση του μοναδικού μπουφέ.

Α1 Α2 Α3 Α5