Η Ειρήνη Κοντοπίδου στην ημερίδα της ΔΕΒΕ

Η Ειρήνη Κοντοπίδου στην ημερίδα της Δ.Ε.Β.Ε.1 λεπτά ανάγνωση

Το Σαββάτο 30 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης: Ένα σύγχρονο πρόβλημα υγείας»,  στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη.

Η Ειρήνη Κοντοπίδου αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση του Προέδρου της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας κ. Τ. Διδάγγελου και της Οργανωτικής Επιτροπής για να αναπτύξει θέμα με τίτλο “Επίδραση των μακροθρεπτικών συστατικών στη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος”.

Στην ομιλία της ανέπτυξε το ρόλο που διαδραματίζουν οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά στη ρύθμιση της μεταγευματικής γλυκόζης μέσα από την ανασκόπηση της βιβλιογραφίας. Ειδικότερα, ανέφερε την επιρροή των απλών και σύνθετων υδατανθράκων στη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος, στην ποσότητα αλλά και στην κατανομή αυτών και το κατά πόσο επηρεάζουν το γλυκαιμικό φορτίο ενός γεύματος και την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη. Επισήμανε τη δράση των πρωτεϊνών και στα δύο είδη διαβήτη καθώς και το ρόλο που διαδραματίζει το είδος τους (ζωική ή φυτική πρωτεΐνη) στη νεφρική λειτουργία. Τέλος, μίλησε για τη δράση των λιπαρών, τα είδη τους και πως αυτά επηρεάζουν τη γλυκόζη νηστείας και το γλυκαιμικό έλεγχο, καθώς και ανέφερε συστάσεις για τη συνολική τους μείωση και την επιλογή τους σε ένα ημερήσιο διαβητικό διαιτολόγιο.

 

Ειρήνη Κοντοπίδου Κοντοπίδου Ειρήνη

ΚΟΝΤΟΠΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΝΤΟΠΙΔΟΥ

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video από τη συγκεκριμένη ομιλία εδώ: