αρχείο λήψης 3

Η Ειρήνη Κοντοπίδου για τη διατροφή της γυναίκας1 λεπτά ανάγνωση

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι Περιφερειακές βιβλιοθήκες Άνω και Κάτω Τούμπας διοργάνωσε δωρεάν σεμινάρια διατροφής με θέμα τις Διατροφικές ανάγκες των γυναικών στα διάφορα στάδια της ζωής, με την κλινικό διαιτολόγο, M.Sc,  Ειρήνη Κοντοπίδου.

Στις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στις 17 και 21 Νοεμβρίου 2014 στις δύο βιβλιοθήκες αντί στοιχα αναφέρθηκε ότι η υγιεινή διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι σημαντικές για τη διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας σε όλα τα στάδια της ζωής της γυναίκας.

Στην εφηβεία, η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης του οργανισμού της γυναίκας, στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων και στην αποφυγή διατροφικών δια ταραχών.

Η υγιεινή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Κατά τις περιόδους αυτές η διατροφή της εγκύου και της θηλάζουσας μητέρας επιδρά άμεσα στην υγεία της ίδιας, θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια για την ανάπτυξη και τη μελλοντική υγεία του παιδιού της. Κατά τη γαλουχία η διατροφή εξακολουθεί να παραμένει σημαντική, ενώ η υιοθέτηση και η υποστήριξη του μητρικού θηλασμού συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση και προαγωγή της υγείας και του παιδιού.

Κατά την εμμηνόπαυση επίσης σημαντικό σταθμό της ζωής της η υγιεινή διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα εξακολουθούν να συνεισφέρουν σημαντικά στη διατήρηση και βελτίωση της σωματικής και ψυχικής της υγείας.

  WP_20141121_004[1] WP_20141121_013[1]