kliniki diaitologos eirini kontopidou msc

Η Ειρήνη Κοντοπίδου στην Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας1 λεπτά ανάγνωση

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ψυχική Υγεία ( 10 Οκτωβρίου 2013)
πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή του κοινού η εκδήλωση-ενημέρωση που
οργανώθηκε από την Brain Matters Institute και το βιβλιοπωλείο Ψαράς στην Θεσσαλονίκη, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία.

Στην ενημέρωση μίλησαν η κ. Αλεξάνδρα Πενταράκη, ψυχολόγος, η κ. Ειρήνη Κοντοπίδου, διαιτολόγος και ο κ. Μιχάλης Αρκούδας, οικονομολόγος.
Αναφερόμενη στις συμβουλές για μια καλή ψυχική υγεία η κ. Πενταράκη τόνισε την σημασία της δημιουργικής σκέψης, του κοινωνικού δικτύου (η συναναστροφή με καλούς και θετικούς ανθρώπους), της θετικής στάσης απέναντι στους ανθρώπους που βιώνουν ψυχικές δυσκολίες, και την φροντίδα του εαυτού ως σημαντικά στοιχεία που προωθούν και συντηρούν την καλή ψυχική υγεία ενός ανθρώπου.

 

Η κ. Κοντοπίδου ανέφερε τα βαθύτερα αίτια της συναισθηματικής υπερφαγίας και πρότεινε τρόπους αντιμετώπισής της όπως ο εντοπισμός των εκλυτικών παραγόντων που οδηγούν στην υπερφαγία και την αλλαγή του τρόπου που προσεγγίζουμε το φαγητό μας. Όσο αναφορά την σχέση του χρήματος με την ευτυχία ο κ. Αρκούδας τόνισε ότι το χρήμα δεν συσχετίζεται με το συναίσθημα της ανθρώπινης ευτυχίας, και ότι άλλοι παράγοντες φαίνεται να προωθούν την ευτυχία όπως η υγεία, η καλή σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η ημέρα αυτή και η προώθησή της με στόχο την ενημέρωση του
κοινού για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία φαίνεται ότι είναι πολύ σημαντικό να
καθιερωθεί και στην Ελλάδα από φορείς και ειδικούς πάνω στα θέματα αυτά, τόνισε η κ.
Πενταράκη, και η ίδια ελπίζει να έχει η εκδήλωση αυτή την αγάπη και το αυξανόμενο
ενδιαφέρον των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας κάθε χρόνο.